ENGΕΛ   

Μάζι: ( + 30 ) 22330 80060

ΛΟΥΤΡΑ ΑΙΔΗΨΟΥ: ( + 30 ) 22260 60300 ( + 30 ) 693 821 8538

Αρχική>ΕΚΔΡΟΜΕΣ>ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ>ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

5 - ΗΜΕΡΗ   ΟΔΙΚΗ   ΕΚΔΡΟΜΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Πληροφορίες
Μη χάσεις αυτή τη μοναδική ευκαιρία να δεις από κοντά το μεγαλείο της Πόλης, να κάνεις τα ψώνια σου στην κλειστή αγορά, να περπατήσεις στη γέφυρα του Γαλατά και φυσικά να απολαύσεις τα μοναδικά ανατολίτικα εδέσματα.
Με την εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη, θα κάνεις ακόμα ένα ταξίδι εμπειρία. Κατά την διάρκεια της εκδρομής, θα απολαύσεις  βόλτες στην ιστορική Πόλη, θα γευτείς το καλύτερο φαγητό, θα κάνεις τα ψώνια σου και φυσικά  θα διασκεδάσεις παραδοσιακά και ανατολίτικα. 
 
 
 
Αναχωρήσεις 2024
 
Αναχωρήσεις: 11/09 | 24/10
 
 
 
 
Πόλη Αναχώρησης
Buyuk Keban
(Παλιά Πόλη)
Carlton
(Παλιά Πόλη)
Danis
(Παλιά Πόλη)
Αθήνα
199€
219€
279€
Λαμία
189€
209€
269€
Βόλος
169€
189€
249€
Λάρισα
169€
189€
249€
Θεσσαλονίκη
159€
179€
239€
Καβάλα
159€
179€
239€
Ξάνθη
159€
179€
239€
Κομοτηνή
159€
179€
239€
Αλεξανδρούπολη
159€
179€
239€
 
 
(Προκαταβολή 50€ μόλις γίνει η κράτηση και
εξόφληση 14 ημέρες πριν την αναχώρηση)
 
 
Επιβάρυνση μονόκλινου:
75€ στα ξενοδοχεία Buyuk Keban/Dora hotel 
90€ στα ξενοδοχεία Carlton/Cartoon/Taxim Express
 
 
 
Οι τιμές έχουν υπολογιστεί με την τρέχουσα τιμή καυσίμου την 01/08/2023 (πετρέλαιο κίνησης), καθώς η τιμές των καυσίμων την συγκεκριμένη περίοδο δεν είναι σταθερές σε περίπτωση υπέρογκης αύξησης των τιμών τους (άνω της τιμής 2,01/λίτρο) θα υπάρξει έκτακτη προσαύξηση της τιμής της τάξεως των 5-10€/άτομο (αναλόγως της εκάστοτε αύξησης) πληρωτέα στον/ην συνοδό της εκδρομής
 
Αναχώρηση από:
·         Αθήνα
·         Λαμία
·         Λάρισα
·         Θεσσαλονίκη
·         Καβάλα
·         Ξάνθη
·         Κομοτηνή
·         Αλεξανδρούπολη
·          
 
Ώρα Αναχώρησης
15:00 με 15:30 από Αθήνα
22:00 με 22:30 από Θεσσαλονίκη 
Η ακριβής ώρα συγκέντρωσης και  αναχώρησης αναγράφεται στο ενημερωτικό της εκδρομής που παραλαμβάνουν οι συμμετέχοντες λίγες ημέρες πριν την αναχώρηση.
 
Η τιμή περιλαμβάνει
  • Μεταφορές με κλιματιζόμενο πούλμαν
  • 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό
  • Ξεναγό
  • Συνοδό γραφείου
  • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 
 
Η τιμή δεν περιλαμβάνει
  • Εισόδους σε μουσεία, αξιοθέατα και θεάματα
  • Προσωπικά έξοδα
  • Προαιρετικές εκδρομές/δραστηριότητες
  • Φόρος Πόλης 5€/άτομο
 
Τι να περιμένεις από την 5ημερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη
Η εκδρομή μας στην Κωνσταντινούπολη δεν μοιάζει με τις συμβατικές οργανωμένες εκδρομές, που τρέχουν για να προλάβουν να δουν όλα τα αξιοθέατα και χάνουν όλη την ουσία. Θέλουμε να ταξιδέψουμε χωρίς άγχος, να γνωριστούμε και να γίνουμε όλοι μια μεγάλη παρέα βιώνοντας μαζί υπέροχες εμπειρίες.
Η Πόλη είναι ένας μοναδικός προορισμός, με ιστορία 17 αιώνων, που ενώνει Ευρώπη και Ασία. Για αυτό τον λόγο έχει την δική της ιδιαίτερη κουλτούρα αλλά και πλήθος από ιστορικά κτίρια, προσφέροντας διάφορες δραστηριότητες για όλα τα γούστα. Με λίγα λόγια αυτά που θα κάνουμε στην Πόλη:
  • Θα δούμε τα αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης
  • Θα κάνουμε την βόλτα μας στην πλατεία Ταξίμ για ψώνια και φαγητό
  • Θα επισκεφτούμε το Μεγάλο Παζάρι (Κλειστή Αγορά)
  • Θα διασκεδάσουμε στην Βραδιά Οριεντάλ εν πλώ
  • Θα χαλαρώσουμε σε παραδοσιακό Χαμάμ
  • Θα πάμε κρουαζιέρα στα νερά του Βόσπορου, την οποία δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις!
 
 
 
Πρόγραμμα
 
 
Ημέρα 1η    Αναχώρηση
Αναχώρηση και ξεκινάμε για την μοναδική πόλη στον κόσμο που μοιράζεται ανάμεσα σε δύο ηπείρους. Ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό και άφιξη στα σύνορα περίπου 3:30 . Επίσκεψη στα αφορολόγητα του τελωνείου των Κήπων περνάμε την Κεσάνη, τα Μάλγαρα και τη Ραιδεστό, και φτάνουμε στην Πόλη νωρίς το πρωί.
 
 
 
Ημέρα 2η    ?φιξη στην Κωνσταντινούπολη
Φτάνοντας  συναντάμε το σταυροδρόμι των πολιτισμών, την Πόλη των αντιθέσεων! Πρώτη μας στάση το συναλλαγματήριο ώστε να προμηθευτούμε λίρες για τα πρώτα μας έξοδα.  Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στον Ι. Ν. της Παναγίας των Βλαχερνών, Βυζαντινή εκκλησία όπου εψάλη ο Ακάθιστος Ύμνος και την περιοχή Φανάρι, παλιά ελληνική συνοικία στην οποία ακόμη υπάρχουν ελληνικές επιγραφές στα σπίτια και όπου στεγάζεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Μην ξεχνάμε πως το check in στα ξενοδοχεία γίνεται μετά τις 2 το μεσημέρι! Εκείνη την ώρα κατευθυνόμαστε προς τα ξενοδοχεία μας και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία του check in θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ξεκούραση.  Για το βράδυ προτείνουμε  διασκέδαση  με φαγητό, άφθονο ποτό και πλούσιο φολκλορικό πρόγραμμα σε καράβι το οποίο κάνει βόλτα στο Βόσπορο ώστε να έχουμε την ευκαιρία να αγναντέψουμε τη φωτισμένη Κωνσταντινούπολη με τις κρεμαστές γέφυρες και τις εντυπωσιακές επαύλεις!
 
 
 
Ημέρα 3η    Προαιρετική εκδρομή στα Πριγκηπόννησα
Νωρίς το πρωί ξεκινάμε την προαιρετική εκδρομή μας στα Πριγκηπόννησα, ένα σύμπλεγμα νησιών που βρίσκονται στη θάλασσα του Μαρμαρά με τα πιο γνωστά την Πρίγκηπο και τη Χάλκη όπου έχουν και το μεγαλύτερο ελληνικό ενδιαφέρον. Στη Χάλκη βρίσκεται το ελληνορθόδοξο μοναστήρι του 11ου αιώνα, η Αγία Τριάδα, το οποίο στέγαζε την περίφημη Ιερά Θεολογική Σχολή της Χάλκης, την κύρια ελληνορθόδοξη θεολογική σχολή στην Τουρκία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Αυτό το μοναστήρι προσελκύει πολλούς τουρίστες από Ελλάδα και Τουρκία.
Στην Πρίγκηπο, το μεγαλύτερο και το πιο τουριστικό νησί του συμπλέγματος, θα δούμε το κτίριο του παλιού Ορφανοτροφείου καθώς και θα απολαύσουμε την βόλτα μας ανάμεσα στα υπέροχα αρχοντικά του τόπου.
Επιστροφή από τα Πριγκηπόνησα περίπου στις 4-5 το απόγευμα και μεταφορά στην Περιοχή της Ταξίμ όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα, ψώνια και καφέ. Αργότερα επιστροφή στο ξενοδοχείο και ξεκούραση.
 
Ημέρα 4     Ξενάγηση
Μετά το πρωινό ξεκινάμε την ημέρα μας από το λιμάνι Eminonu όπου προαιρετικά θα κάνουμε την πρωινή μας κρουαζιέρα στα στενά του Βοσπόρου με τον ξεναγό μας. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην ιστορική χερσόνησο όπου θα κάνουμε την ξενάγησή μας στην θρυλική  Αγία του Θεού Σοφία, έναν από τους μεγαλύτερους ναούς του κόσμου, ένα πραγματικό θαύμα της βυζαντινής αρχιτεκτονικής και ένα σύμβολο για όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς. Βλέπουμε περιμετρικά το Μπλέ Τζαμί ή Σουλτάν Αχμέτ τζαμί, ξακουστό για την αρμονία και τα βιτρό παράθυρα και τον Ιππόδρομο που ήταν χώρος ψυχαγωγίας στο Βυζάντιο. Η ξενάγηση θα συνεχιστεί στην Βασιλική Κινστέρνα
 
 
Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε με τα πόδια προς την κλειστή αγορά όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ψώνια. Η κλειστή αγορά ή αλλιώς το  Καπαλί Τσαρσί, με όλων των ειδών τα μαγαζιά και η οποία αποτελεί σημαντικό αξιοθέατο της Πόλης. Αγαπημένος προορισμός για ψώνια όπως δερμάτινα, σουβενίρ, κεραμικά, χαλιά και πολλά ακόμα όπου το παζάρεμα είναι “must”.
Επιστροφή και ξεκούραση στο ξενοδοχείο.
 
 
 
Ημέρα 5    Επιστροφή
Μετά το πρωινό ετοιμάζουμε τα πράγματά μας, κάνουμε check out και επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο μας για να αφήσουμε την Πόλη. Πριν βγούμε από το κέντρο θα σταματήσουμε σε ένα κατάστημα με λουκούμια, μπακλαβάδες, σουβενιρ και μπαχαρικά για τα τελευταία μας ψώνια. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για τα σύνορα όπου έπειτα από τους απαραίτητους ελέγχους και με διαδοχικές στάσεις σε Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη και Λαμία φτάνουμε στην Αθήνα αργά το βράδυ.
 
 
 
*Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί κατά την διεξαγωγή της εκδρομής χωρίς όμως να παραληφθεί κάποια επίσκεψη
 
 
 
Πώς κάνω κράτηση;
Κράτηση μπορείτε να κάνετε είτε από την ιστοσελίδα μας, είτε τηλεφωνικά στο  2226060300. Η προκαταβολή για την επιβεβαίωση της κράτησης σας είναι 50€ και η εξόφληση γίνεται το αργότερο εώς και 14 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 
Υπάρχει όριο ηλικίας για να συμμετάσχει κάποιος στην εκδρομή;
Δεν υπάρχει ανώτατο όριο ηλικίας για να συμμετάσχει κάποιος στην εκδρομή μας στην Κωνσταντινούπολη. Θα θέλαμε όμως να επισημάνουμε πως η εκδρομή έχει νεανικό χαρακτήρα και πρόγραμμα. Οι ξεναγήσεις, οι περιηγήσεις και οι επισκέψεις του προγράμματος συνήθως καταλαμβάνουν τις πρωινές ώρες μέχρι και το μεσημέρι ώστε ο ταξιδιώτης να έχει και ελεύθερο χρόνο να ανακαλύψει την πόλη όπως εκείνος θέλει. Η οδική εκδρομή δεν ενδείκνυται για παιδία από 0 έως 8 ετών.
 
Πώς καθορίζονται οι θέσεις στο λεωφορείο;
Οι θέσεις στο λεωφορείο δεν μεταβάλλονται κατά τη διάρκεια της εκδρομής , αυτές που θα οριστούν από την αρχή θα παραμείνουν και ως το τέλος.
Οι θέσεις στο λεωφορείο ορίζονται σύμφωνα με την χρονική σειρά όπου έγινε η κράτηση του εκάστοτε συμμετέχοντα.
 
Πρέπει να ακολουθήσω τις προαιρετικές δραστηριότητες/εκδρομές;
Κάθε προαιρετική δραστηριότητα ή εκδρομή που έχουμε στο πρόγραμμα δεν είναι υποχρεωτικό κάποιος να την ακολουθήσει. Σας προτείνουμε όμως να έρθετε μαζί μας καθώς έτσι θα αποκτήσετε μια ολοκληρωμένη εμπειρία στην Κωνσταντινούπολη. 
 
Μέχρι πότε μπορώ να καταθέσω την προκαταβολή από την στιγμή που κάνω κράτηση;
Η κατάθεση προκαταβολής για την επιβεβαίωση της κάθε κράτησης θα πρέπει να γίνεται εντός 2 ημερών από την ημερομηνία της κράτησης σας.
 
Αφού κάνω την κατάθεση προκαταβολής, περιμένω να παραλάβω κάποιο έγγραφο;
Αφου μας στείλετε το αποδεικτικό της κατάθεσης προκαταβολή σας, θα λάβετε email επιβεβαίωσης της κράτησης σας. 
 
Τι περιλαμβάνει και πότε θα λάβω το ενημερωτικό της εκδρομής;
Αφου κάνετε την εξόφληση της κράτησης σας και 5-7 ημέρες πριν την αναχώρηση θα λάβετε το ενημερωτικό της εκδρομής το οποίο θα περιλαμβάνει:
·         απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις
·         το πρόγραμμα,
·         τις προαιρετικές εκδρομές/δραστηριότητες και το κόστος τους,
·         το σήμειο αναχώρησης,
·         έναν διαδραστικό χάρτη
·         τα στοιχεία του αρχηγού/συνοδού της εκδρομής
 
·         Πόσα χιλιόμετρα είναι η διαδρομή;
·         Αθήνα – Κωνσταντινούπολη: 1095km
Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη: 596km
 
 
Ξενοδοχεία στην Κωνσταντινούπολη
 
BUYUK KEBAN 3***
Το Büyük Keban βρίσκεται σε μια ήσυχη τοποθεσία δίπλα στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης και κοντά στο πολυσύχναστο Μεγάλο Παζάρι. Στις εγκαταστάσεις θα βρείτε κέντρο ευεξίας με γυμναστήριο, παραδοσιακό χαμάμ, υδρομασάζ και περιποιήσεις μασάζ.
Τα πρόσφατα ανακαινισμένα δωμάτια του Hotel Büyük Keban διαθέτουν ξύλινο δάπεδο. Είναι κλιματιζόμενα και αρκετά ευρύχωρα ώστε να περιλαμβάνουν καθιστικό με δορυφορική τηλεόραση επίπεδης οθόνης.
THE BIANCHO HOTEL OLD CITY   4****
Το The Biancho Hotel Old City απέχει 1,1χλμ. από το Τζαμί Suleymaniye και προσφέρει καταλύματα με κήπο, κοινόχρηστο lounge και υπηρεσία δωματίου. Σε όλους τους χώρους παρέχεται δωρεάν Wi-Fi. Όλες οι μονάδες διαθέτουν ιδιωτικό μπάνιο με ντους, κλιματισμό, τηλεόραση επίπεδης οθόνης και ψυγείο. Θα βρείτε επίσης μίνι μπαρ, καφετιέρα και βραστήρα. Στο κατάλυμα σερβίρεται αμερικανικό, χορτοφαγικό ή vegan πρωινό.
 
CARLTON 4****
Το 4 αστέρων Carlton Hotel απέχει 500μ. από το Μεγάλο Παζάρι και προσφέρει αναζωογονητικές περιποιήσεις μασάζ και σάουνα. Τα δωμάτια διαθέτουν τηλεόραση επίπεδης οθόνης, καθιστικό και δωρεάν WiFi. Τα κλιματιζόμενα δωμάτια έχουν ηχομόνωση και είναι εξοπλισμένα με επιφάνεια εργασίας. Όλα περιλαμβάνουν επίσης μίνι μπαρ και παροχές για τσάι και καφέ. Οι επισκέπτες μπορούν να ασκηθούν στο άρτια εξοπλισμένο γυμναστήριο. Στη συνέχεια, μπορούν να απολαύσουν ένα χαλαρωτικό χαμάμ. Το Carlton Hotel παρέχει 24ωρη ρεσεψιόν και υπηρεσία ενοικίασης αυτοκινήτων. Στο εστιατόριο του Carlton σερβίρεται καθημερινά πλούσιος 

Gallery

  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
  • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ LOKRIS TRAVEL
Μάζι
Μαλεσίνας, Φθιώτιδα
Τηλ: ( + 30 ) 22330 80060
MHTE : 1353E60000009301
Ερμού 2, Λουτρά Αιδηψού, Εύβοια
Τηλ: ( + 30 ) 22260 60300 Fax: ( + 30 ) 22260 60352
Κιν: ( + 30 ) 693 821 8538
e-mail: lokris@otenet.gr
MHTE : 1351E600000179Y1
Λάβετε στο email σας μοναδικές προσφορές